Jungla de la fereastră

IMG_6459

M-am mutat într-o parte de oraș unde, cel puțin deocamdată, nu prea există verde. Așa că am decis ca măcar în cutia mea de chibrituri să schimb ceva. În felul ăsta a devenit balconul meu verde. Nu m-a preocupat mereu treaba asta. Probabil n-am simțit nevoia. Până să mă mut în București accesul la verde și la aer parcă era mult mai ușor. Drept e că eram și mult mai aproape de casa părinților, nu ca acum, la peste 500 de kilometri distanță.

IMG_7905

Acum ajung acasă de sărbători și prin concedii, așa că aveam nevoie de propriile buruieni. Dacă până acum puneam doar chestii simple, ca pătrunjel, mărar, busuioc sau cimbru, anul ăsta am ridicat ștacheta. Am puș roșii și ardei capia. Am cumpărat semințe, le-am plantat, au ieșit răsadurile, le-am plantat din nou. Între noi fie vorba, am avut atât de multe răsaduri, încât i-am dus și mamei, așa că cele mai multe sunt în grădina ei.IMG_7946

Și le-am urmărit pe toate cum cresc. Nu vă mai zic cum am avut grijă de fiecare plăntuță, că o să mă credeți ciudată. E un moft, recunosc. Nu am suficiente plante încât să spun că nu mai cumpăr roșii din piață, nici măcar nu era ăsta scopul. Deocamdată am cules trei roșii pe care aproape mi-a fost milă să le mănânc, având în vedere cât le-am așteptat. Cu ardeii nu prea am avut noroc și, probabil, nu mai repet experiența. Deși plantele au crescut frumos, au făcut niște gâzulițe, iar fructul s-a stricat direct pe vrej. Dar de roșii sunt tare mândră. Adevărul e că e frumos să-ți iei condimentele de pe balcon. În toamnă o să aduc un goji din grădina lu’ tata. Și poate anul viitor diversific și mai mult jungla. E terapeutic. E locul meu liniștit.

IMG_6618

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s