Scurt ghid de folosit Bucureştiul, partea a II-a

canicula

Sunt 3.475 de grade Celsius în Bucureşti zilele astea. Din secunda în care am ieşit din casă simt cum mi se topesc organele interne, iar respiratul deja pare sport extrem. De cealaltă parte, o iau razna şi când îmi bate permanent în cap un aer condiţionat. Nicicum nu-i bine. Când peste toate astea te mai izbeşti şi de situaţii care ar fi putut fi evitate uşor, chiar îţi vine să te voseşti blond şi să te duci în Africa. Acestea fiind zise, în spiritul migrenei sinistre cu care mă distrez deja de două zile…poftim de băgaţi la cap!

1. Nu ucide olfactiv

Sunt milioane de grade afară, e imposibil să nu transpiri, poţi să fii chiar şi un şarpe. Dar una e să transpiri şi alta e să muţi nasurile din jur de putoare. N-am auzit de avarii majore la apă prin Bucureşti (astea-s doar la compania de la care am eu internet), deci există apă în oraş, ştiţi voi, lichidul ăla incolor şi inodor (asta e discutabilă) care ne ajută să nu dezvoltăm solzi. Folosiţi apa, e spre binele întregii planete!

2. Nu te lipi de alţii

Nu-s o fană a siropoşeniilor în public, chiar şi cu omuleţii care mi-s dragi. Există însă fiinţe care nu se simt bine dacă nu se lipesc de absolut toată lumea. În general treaba asta se întâmplă prin mijloacele de transport în comun. Tu te agăţi disperat de o uşă, încerci să prinzi o urmă de aer, iar lângă tine un individ de 3.000 de kile te înconjoară din toate părţile. Numai asta-ţi mai lipsea. Tuturor acestor fiinţe le urez să li se strice fermoarul la pantaloni exact în mijlocul oraşului, într-o zi extrem de aglomerată…

3. Nu-ţi împărţi bacteriile

E perioada în care toată lumea răceşte din cauza aparatelor de aer condiţionat. Să fim serioşi, nu le curăţă nimeni niciodată, îmi şi imaginez ce balauri şi-au făcut culcuş pe acolo. Şi apoi încep smârcâiturile, tusea, suflatul nasului etc. UN vis. Dacă nu aveţi „norocul” să fiţi deja obişnuit cu aşa ceva pentru că pe lângă voi există cineva veşnic răcit, atunci e chiar trist. Cu puţină şansă, smârcâielile vor fi la unison.

Aş mai scrie, dar m-a tâmpit de cap vremea asta. Data viitoare de-acu…

2 comentarii la “Scurt ghid de folosit Bucureştiul, partea a II-a

 1. Trebuie sa recunosc ca de o saptamana nu mai apas butonul de pe usi…nu pentru ca s-au pus tare pe astia cu violurile…dar si daca imi albeste unghia apasand si daca nu…usa tot se deschide, cele 8 puncte din ghidul ptr Bucuresti imi sunt reamintite cam in fiecare zi in toate statiile de metrou pe unde trec…indraznesc sa vin cu o completare-punctul 15 din regulamentul de calatorie cu metroul-pe care nu-l citeste mai nimeni ca nu e cu cancan-uri….rucsacul si bagajul voluminos nu se tine in spate…
  Calatoria ta alaturi doamna Roza, zborul tau cu elicopterul, dorelul suprem si bucuria trotuarelor asfaltate cu balti la pachet, ghidul de calatorie prin Bucuresti 1 si 2, pufuletii copiilor de la scoala, cum ai fi putut sa te mariti, proiectul cu stadionul…imi fac drumul spre servici si inapoi spre casa mai altfel, m-a face sa-i ignor dar si sa-i inteleg pe cei ce nu ti-au citit ghidul.
  Una peste alta, un lucru e clar: Moldovenii au talent, mai ales la scris!
  Mult succes in continuare!

  Cu respect
  Catalin Vranceanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s